Radikalisering

Upptäck och förebygg extremism

Har du kunskap om hur våldsfrämjande extremism kan påverka Dig, Din organisation eller hela samhället? Vi har utbildningar som ger dig kompetensen.

I dagens komplexa samhälle är diskussioner kring demokrati och yttrandefrihet ständigt aktuella. Vad ryms inom dessa samhällets grundvalar, och kanske framförallt, vad faller utanför? Vi har haft flera incidenter i vår omedelbara närhet under de senaste åren som resulterat i stora debatter. Våldsamma demonstrationer, grova våldsbrott bl.a. i Kärrtorp och Malmö, attentat mot synagogor och moskéer samt uppgifter om att terroristorganisationer aktivt rekryterar ungdomar här hos oss i Sverige. Lägg därtill vansinnesdåden av Anders Behring Breivik och självmordsbombaren Taimour Abdulwahab i Stockholm så förstår vi alla att dessa frågor kring radikalisering är ytterst aktuella och viktiga. 

Vi ger organisationer möjlighet att lära sig mer om våldsfrämjande extremism och hur medarbetarna kan förebygga att individer tar till hot och våld för att uppnå ideologiska syften.

Genom ökad kunskap och medvetenhet kan Du också bidra till ett öppet och tolerant samhälle – och minska risken för attentat och personligt lidande.

 


Besök vår officiella sida.
Här hittar du utbildningar och föreläsningar som passar er verksamhet.